Есенен кръг на турнира „Математика без граници“

Есенен кръг на турнира „Математика без граници“

Есенен кръг на турнира „Математика без граници“

Завърши есенният кръг на турнира „Математика без граници“. В него участваха над 18 200 ученици от 23 страни: Австралия, Азербайджан, Армения, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Казахстан, Канада, Китай, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Северна Македония, Словения, Сърбия, Тайван, Турция, Узбекистан, Филипините, Хонг Конг и Черна гора.

И тази година учениците от нашето училище премериха сили със своите връстници. В есенния кръг се включиха 25 ученици от 2 до 4 клас и всички се представиха достойно. Златен медал завоюва Виктория Дудова от 2а клас. С бронзови медали са отличени Зара Влайкова от 2а клас, Лея Топалова от 2а клас, Христина Георгиева от 2а клас и Йоан Кънев от 3б клас. Ръководители на медалистите са г-жа Павлинка Обретенова и г-жа Нели Крайчева.

Поздравления за всички ученици, които се изправиха пред трудните предизвикателства на кралицата на науките – математиката! Много деца смятат, че математиката е скучен предмет, но се оказва, че не е така, стига тя да бъде предоставена в по-атрактивна форма.

Състезанията са един от начините децата да станат малки откриватели, да разберат, че математиката е тази, която ги прави конкурентноспособни в този свят. Те отдавна вече не смятат, че тази наука е толкова абстрактна и недостъпна.

Пожелаваме им успех и в зимния кръг, който ще се проведе от 24 януари до 6 февруари 2022 година!