Второ място за дриновци в кампанията "Градска рециклиада"

Второ място за дриновци в кампанията "Градска рециклиада"

Второ място за дриновци в кампанията "Градска рециклиада"

На 12.10.2023 г. ОУ „Проф. Марин Дринов“ бе отличено с второ място за отлично представяне в кампанията „Градска рециклиада“. Г-жа Ангелина Пежева – началник отдел „Опазване на околната среда и управление на отпадъците“ в Община Панагюрище ни връчи грамота и предметни награди.
През месеците април и май 2023 г. бе организирано екосъстезание за разделно събиране на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета между училищата и детските градини в общината, в което нашите ученици, родители и учители се включиха активно.
Кампанията „Градска рециклиада“ продължава.
Приканваме всички ученици да поставят използваните в училище пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета в поставените картонени контейнери за разделно събиране на отпадъците.
Очакваме и семействата отново да се включат, като събират отпадъците у дома. Всеки последен вторник от месеца (учебен ден) ще може да се донася в училище. За да заемат по-малък обем, пластмасовите бутилки трябва да бъдат смачкани и затворени с капачка, а алуминиевите кенчета само смачкани. Те не трябва да са пълни с течности или вода, тъй като това противоречи на правилата на кампанията.
Нека да помогнем на нашия град да спечели автоматичен дефибрилатор за животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест!