Международно изследване на уменията по математика и природни науки TIMSS 2023

Международно изследване на уменията по математика и природни науки TIMSS 2023

Международно изследване на уменията по математика и природни науки TIMSS 2023

Учениците от ІVб клас, с учител Нели Крайчева, бяха включени в Международно изследване на уменията по математика и природни науки TIMSS 2023, проведено на 5 април 2023 г. в ОУ «Проф. Марин Дринов», град Панагюрище“.

Днес, 6 април, г-жа Футекова – директор на училището, връчи сертификати за участие и изказа искрена благодарност на г-жа Крайчева, на учениците и родителите за отговорното отношение и съдействие.

Международното изследване на уменията по математика и природни науки на учениците от 4. клас (TIMSS) e подкрепено от Международната асоциация за оценяване на постиженията в образованието (IEA) и е сред най-авторитетните проучвания в света. TIMSS отчита тенденциите в постиженията на учениците и изучава различията между националните образователни системи в повече от 60 страни, за да подпомогне подобряването на преподаването и ученето по света. От 1995 г. то се провежда на всеки четири години, като обхваща учениците от 4. клас и от 8. клас. За трети път България участва в изследването при четвъртокласниците. В TIMSS 2023 са включени около 5000 четвъртокласници от над 150 училища в България.

Изследването няма за цел да оценява ученици, учители, училища, а да даде обща картина за постиженията на българските четвъртокласници по математика и природни науки. Резултатите от изследването ще бъдат публикувани в края на 2024 г.