От зърното до хляба

От зърното до хляба

От зърното до хляба

В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово, на 22.12.2022 г., в ОУ „Проф. Марин Дринов“ се състоя представяне на резултатите от работата по първата тема „От зърното до хляба“ в рамките на обучението в STEM център „Знание в действие“.

В продължение на почти три месеца учениците наблюдаваха, анализираха, изчисляваха, проектираха, творяха. Палитра от емоции завладяваше техните сърца.

В темата „От зърното до хляба“ има дълбока символика - така както семената покълват, развиват се, избуяват, за да се превърнат накрая в хляб за нашата трапеза, така и зрънцата на науката и знанието, посети в детските сърца се развиват и превръщат децата в знаещи, можещи, уверени в себе си млади хора.

Ръководството на училището и учителите от STEM обединението сърдечно благодарят на учениците и техните родители за съпричастността и партньорството при реализиране на проектната идея.

Снимки от събитието

Електронна книжка „Коледни рецепти“ – продукт от дейността на STEM център „Знанието в действие“ по темата „От зърното до хляба“