ДНИ НА БЪДЕЩИЯ ДРИНОВЕЦ

ДНИ НА БЪДЕЩИЯ ДРИНОВЕЦ

ДНИ НА БЪДЕЩИЯ ДРИНОВЕЦ

Дните от 21 до 23 юни в ОУ „Проф. Марин Дринов“ бе посветена на бъдещите дриновци, които през 2023 година за първи път ще прекрачат училищния праг.
Основната цел на занятията през първия ден бе малчуганите да се запознаят с училището и неговия патрон – проф. Марин Дринов.
Вторият ден бъдещите първокласници бяха посрещнати от г-жа Н. Ралчева в библиотеката. Там те се запознаха с книжката „Денят, в който пастелите си тръгнаха“, а децата трябваше да нарисуват своя детски свят, като използват всички цветове.
Последният ден бе посветен на вълшебния свят на приказките. Тази година водещите на бала с маски бяха г-жа Воденичарова, в ролята на Червената шапчица, и г-жа Салкова, в ролята на Феята на приказките. В сценария бяха включени приказна кръстословица, гатанки с любими детски герои и приказни пъзели. Балът продължи с разучаване на танци и поставянето на приказен грим върху лицата на желаещите. Учениците бяха възнаградени с малки кошнички, пълни с по шест бонбона, защото нямаше дете, което да не заслужаваше първата си шестица в училище.